Ser smażony półtłusty jest to ser o delikatnym smaku i zapachu. Niską zawartością tłuszczu zyskał uznanie wśród klientów, którzy dbają o zdrową dietę. Jest smarowny i miękki.
Smaczny, tradycyjnie jedzony z chlebem, może być również stosowany jako składnik potraw. Sprawdza się jako dodatek do zup – zagęszcza je i dodaje aromatu. Można użyć jako bazę do fondue, czy jako dodatek do mięs lub sosu. Bez konserwantów i sztucznych dodatków.
Posiada prestiżowe oznaczenie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi „Poznaj Dobrą Żywność”.
Ser o delikatnym smaku i zapachu, ma niską zawartość tłuszczu, jest smarowny i miękki. Smacznie smakuje zarówno na chlebie, jak i składnik potraw.
Wielkopolski ser smażony robimy z twarogu z mleka krowiego. Przed smażeniem poddajemy twaróg procesowi dojrzewania zwanego tradycyjnie gliwieniem, któremu zawdzięcza swój charakterystyczny smak i zapach.