SER SMAŻONY

Ser smażony półtłusty jest to ser o delikatnym smaku i zapachu. Niską zawartością tłuszczu zyskał uznanie wśród klientów, którzy dbają o zdrową dietę. Jest smarowny i miękki.

Smaczny, tradycyjnie jedzony z chlebem, może być również stosowany jako składnik potraw. Sprawdza się jako dodatek do zup – zagęszcza je i dodaje aromatu. Można użyć jako bazę do fondue, czy jako dodatek do mięs lub sosu. Bez konserwantów i sztucznych dodatków.

Posiada prestiżowe oznaczenie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi „Poznaj Dobrą Żywność”.


Ser smażony

Ser o delikatnym smaku i zapachu, ma niską zawartość tłuszczu, jest smarowny i miękki. Smacznie smakuje zarówno na chlebie, jak i składnik potraw.

  • Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna609 kJ/145 kcal
  • tłuszcz6 g
  • kwasy tłuszczowe nienasycone4,6 g
  • węglowodany2,9 g
  • cukry1,0 g
  • białko19,4 g
  • sól1,2 g

Ser smażony z kminkiem

Wielkopolski ser smażony robimy z twarogu z mleka krowiego. Przed smażeniem poddajemy twaróg procesowi dojrzewania zwanego tradycyjnie gliwieniem, któremu zawdzięcza swój charakterystyczny smak i zapach.

  • Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna609 kJ/145 kcal
  • tłuszcz6 g
  • kwasy tłuszczowe nienasycone4,6 g
  • węglowodany2,9 g
  • cukry1,0 g
  • białko19,4 g
  • sól1,2 g